ИЗСЕЛНИЦИ И МИГРАНТИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ
НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА:

наследство, идентичност, интеркултурни взаимодействия

 

English | Turkce

 

 

контакти

гр. София 1113
ул."Акад. Г. Бончев", бл. 6
02 979 30 11
resettlers.migrants@gmail.com

 

начало > теренни материали > Петрова нива и Бургас

 

Петрова нива и Бургас, 22-24 август 2009 г.

Наталия Рашкова, Лина Гергова

 

 

 

На 22-23 август 2009 г. Наталия Рашкова и Лина Гергова наблюдаваха и  документираха честванията на 106-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива и свързаните с това прояви – тракийски събор, фолклорна програма, тържествена заря-проверка. Събраната информация показа значимостта на историческото събитие в паметта на потомците, мотивацията за посещението на "Странджанското Оборище" – между отдаването на почит към миналото и празничното преживяване.

   Теренната работа бе продължена от Н. Рашкова в Бургас със запознаване с дейността на Тракийското дружество "Антим І" и на тракийската организация от с. Ясна поляна.

 

 

ГАЛЕРИЯ - БУРГАС (Наталия Рашкова)

 

Сградата на Тракийското дружество „Антим І” – Бургас Сградата на Тракийското дружество „Антим І” – Бургас Сградата на Тракийското дружество „Антим І” – Бургас В Тракийското дружество „Антим І” Кутия за дарения за паметник на екзарх Антим І в гр. Одрин Знамето на Тракийското дружество „Антим І” Знамето на Тракийското дружество „Антим І” Календар „Тракия” със снимки от църквата „Св.св. Константин и Елена” в гр. Одрин Председателят Димо Карабелов Из архива на дружеството – на Петрова нива Из архива на дружеството – на Петрова нива  Из архива на дружеството – честване на 160-годишнината от рождението на Капитан Петко войвода Из архива на дружеството – откриване на паметник на Капитан Петко войвода в Бургас Из архива на дружеството – откриване на паметник на Капитан Петко войвода в Рим Из архива на дружеството  Из архива на Тракийското дружество в с. Ясна поляна - публикация за филма „Чонгара – завръщане към корените” Из архива на Тракийското дружество в с. Ясна поляна – Стоя Янчева, бивш кмет и председател на дружеството  Из архива на Тракийското дружество в с. Ясна поляна – Стоя Янчева, бивш кмет и председател на дружеството Из архива на Тракийското дружество в с. Ясна поляна Из архива на Тракийското дружество в с. Ясна поляна