ИЗСЕЛНИЦИ И МИГРАНТИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ
НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА:

наследство, идентичност, интеркултурни взаимодействия

 

English | Turkce

 

 

контакти

гр. София 1113
ул."Акад. Г. Бончев", бл. 6
02 979 30 11
resettlers.migrants@gmail.com

 

начало > теренни проучвания > Кърджали

 

Кърджали, 22-27 март 2010 г.

Меглена Златкова, Стойка Пенкова и студенти от ПУ "Паисий Хилендарски"

 

 

   През месец март 2010 г. се проведе теренно изследване в гр. Кърджали. Проектът беше представен пред студенти от няколко специалности на Филиала на ПУ "Паисий Хилендарски" – "Любен Каравелов", сред които бяха проведени и интервюта.
   В работната командировка, освен Меглена Златкова и Стойка Пенкова, се включиха и студенти от специалност "Социология" на ПУ "Паисий Хилендарски", участници и в интердисциплинарния семинар по проекта - "Граници и идентичности".
   Пилотното проучване беше насочено и към идентифициране на градски политики в насърчаване на междукултурните отношения от двете страни на българо-турската граница, осмисляне на наследството и организиране на културни събития, дейността на читалищата и неправителствени организации, фирми и представители на бизнеса, които с дейностите си подпомагат диалога между институциите на двете държави и на граждански и бизнес организации.
    На 26 март, Денят на Тракия, екипът присъства на поднасяне на венци и цветя на паметниците на Капитан Петко Воевода и Димитър Маджаров, организирано от Регионалния съвет на Тракийските дружества в гр. Кърджали.

 

 

ГАЛЕРИЯ

 

Тракийско дружество „Димитър Маджаров” гр. Кърджали Тракийско дружество „Димитър Маджаров” гр. Кърджали Работна среща на студентския екип - Росица Любенова и Катерина Палаханова Работна среща на студентския екип - Зорница Шопова и Христина Христова гр. Кърджали гр. Кърджали - сградата на Общината гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали гр. Кърджали Читалище „Юмер Лютфи” - гр. Кърджали Читалище „Юмер Лютфи” - гр. Кърджали Читалище „Юмер Лютфи” - гр. Кърджали Читалище „Юмер Лютфи” - гр. Кърджали Ден на Тракия Исторически музей гр. Кърджали Исторически музей гр. Кърджали - работни моменти Исторически музей гр. Кърджали - работни моменти Ден на Тракия - поднасяне на венци на паметника на Капитан Петко Воевода от представители на Тракийското дружество Ден на Тракия - поднасяне на венци на паметника на Капитан Петко Воевода от представители на Тракийското дружество Ден на Тракия - поднасяне на венци на паметника на Капитан Петко Воевода от представители на Тракийското дружество Ден на Тракия - поднасяне на венци на паметника на Капитан Петко Воевода от представители на Тракийското дружество Ден на Тракия. Реч на председателя на Регионалния съвет на тракийските дружества „Димитър Маджаров” гр. Кърджали – Яни Янев Тракийци Тракийци Тракийци Ден на Тракия. Поднасяне на цветя на паметника на Капитан Петко воевода Ден на Тракия. Поднасяне на цветя и венци на паметника на Димитър Маджаров. Ден на Тракия. Поднасяне на цветя и венци на паметника на Димитър Маджаров. Тракийци Ден на Тракия. Поднасяне на цветя и венци на паметника на Димитър Маджаров Ден на Тракия. Поднасяне на цветя и венци на паметника на Димитър Маджаров Ден на Тракия. Поднасяне на цветя и венци на паметника на Димитър Маджаров Ден на Тракия. Поднасяне на цветя и венци на паметника на Димитър Маджаров Ден на Тракия. Поднасяне на цветя и венци на паметника на Димитър Маджаров Ден на Тракия в гр. Кърджали